Nieuw uitgiftepunt voedselpakketten

Eigen’ onderkomen in voormalig schoolgebouw Coevorden

Het uitgiftepunt in Coevorden van de Voedselbank Zuidoost-Drenthe/Emmen is verhuisd. De afgelopen jaren moesten de klanten hun voedselpakket afhalen bij kerkelijk gebouw De Hoeksteen aan de Biezenbrugstraat. Voortaan staan de pakketten klaar bij het nieuw ingerichte uitgiftepunt, gevestigd in een voormalig schoolgebouw aan de Linthorst Homanlaan.  Net als enkele andere organisaties heeft de Voedselbank daar een eigen ruimte ingericht. Van de door de centrale Voedselbank aangeleverde producten worden, samen met de zelf verzamelde producten, ter plaatse voedselpakketten samengesteld die op de donderdagse uitgifte aan de cliënten worden verstrekt.

Het is de tweede keer dat het uitgiftepunt in Coevorden verhuist. Tien jaar geleden opende de Voedselbank Zuidoost-Drenthe  extra uitgiftepunten in Klazienaveen, Emmer-Compascuum en Coevorden. Als uitgiftelocatie in de vestingstad kreeg men de beschikking over een deel van een leegstaand bedrijfsgebouw aan de Parallelweg in Coevorden. Na enkele jaren moest men daar weer vertrekken omdat het pand was verkocht. Door kerkelijk centrum De Hoeksteen werd ruimte beschikbaar gesteld.

Er is met het nieuwe onderkomen  aan de Linthorst Homanlaan sprake van een flinke verbetering ten opzichte van de oude situatie. Het tot nu toe gebruikte onderkomen moest na elke uitgifte worden opgeruimd, omdat het ook voor andere activiteiten werd gebruikt. Door de groei van het aantal cliënten had het onderkomen ook ruimtelijk duidelijke beperkingen. Coevorden is één van de negentien uitgiftedepots van de Voedselbank Zuidoost-Drenthe.