Oog voor voedsel, hart voor mensen!

Actie Landal wordt wellicht bij alle Nederlandse parken ingevoerd

Inzameling bij Land van Bartje, Aelderholt en Orveltermarke groot succes

De actie van Landal Greenparc blijkt aan te slaan. De bezoekers van de vakantieparken Land van Bartje in Ees, Aelderholt in Aalden en Orveltermarke in Witteveen hebben de afgelopen weken een grote hoeveelheid voedsel verzameld voor de Voedselbank.

De drie Drentse parken besloten in overleg met de Voedselbank tot de inzamelingsactie. Dat gebeurde omdat was gebleken dat veel gasten na hun verblijf heel wat voedsel, dat ze niet hadden gebruikt en overhadden gehouden, in de container gooiden.

In de huisjes op de betreffende parken wordt de gasten gevraagd om bij vertrek de overgebleven producten in een beschikbaar gestelde speciale tas te doen om dit aan de Voedselbank Drenthe te doneren. Afgelopen maand werd daar meteen al op grote schaal gevolg aan gegeven. De Voedselbank Zuidoost-Drenthe haalde inmiddels tientallen kratten verpakte houdbare producten op.

Omdat de proef een succes is, werd inmiddels besloten de actie voort te zetten. De directie van de landelijke Landal-organisatie ging akkoord met het initiatief van de Drentse parken en merkte dit als pilot aan. Binnenkort heeft de voorzitter van onze Voedselbank een gesprek met de directie van Landal Nederland om de proef in Drenthe te evalueren en een mogelijke invoering van de inzamelactie bij alle Nederlandse parken van Landal te bespreken.

Voorzitter Harrie Timmerman van Voedselbanken Nederland, Regio Noord/Oost, spreekt van een geweldig initiatief van Landal; vooral omdat hiermee actie wordt ondernomen om verspilling van voedsel tegen te gaan.