Oog voor voedsel, hart voor mensen!

Actie Ziekenhuis en Dierentuin voor Voedselbank

‘Kom je ook op mijn feestje…?’

Voor de meeste kinderen is de verjaardag het hoogtepunt van het jaar. Toch zijn er steeds meer kinderen voor wie dit niet opgaat: zij zien op tegen hun verjaardag omdat er thuis geen geld is om te trakteren op school of een feestje te geven.

Los van de gevolgen die deze situatie voor een gezin kan hebben, dreigen de kinderen ook sociaal in de knel te komen; wie geen feestje geeft, hoort er niet helemaal bij en wordt vaak niet uitgenodigd op het feestje van een ander.

Het Scheperziekenhuis Emmen(coassistenten/artsen) vinden dat een verjaardag voor iedereen een feestje moet zijn en organiseren daarom in maart 2015 een benefietavond. Tijdens deze avond verzamelen ze zoveel mogelijk geld voor het project dat zij samen met Dierenpark Emmen en Voedselbank hebben opgezet met als thema : ‘Kom je ook op mijn feestje…?’

Dit project heeft als doel kinderen uit de regio die opgroeien onder de armoedegrens een onvergetelijk verjaardagsfeestje te bezorgen. Samen met een aantal vriendjes of vriendinnetjes mogen zij naar de dierentuin, krijgen een rondleiding bij hun lievelingsdier en blijven natuurlijk eten. Als er dan nog energie over is, mogen ze óók nog lekker spelen in speelexpeditie Yucatán. Dit jaar wordt óók voor de betreffende groep kinderen de verjaardag wél een feest om naar uit te kijken!