Oog voor voedsel, hart voor mensen!

Certificaat Voedselveiligheid

Certificaat Voedselveiligheid

Voor het vierde jaar achtereen heeft Voedselbank Zuidoost-Drenthe  het ‘Certificaat Voedselveiligheid’ toegekend gekregen. Dat betekent dat onze organisatie voldoet aan alle eisen en voorwaarden van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA).

Inspecteurs brachten onlangs een onverwacht bezoek aan de Voedselbank. Alle aspecten die verband houden met de voedselveiligheid werden kritisch beoordeeld. Het ging hierbij onder meer om de hygiëne, de temperaturen in de koel- en vriesruimten, de netheid van de medewerkers en de houdbaarheidsdata.

Naast de centrale vestiging aan de Kapitein Nemostraat in Emmen werden meerdere uitgiftedepots van de Voedselbank op de dag van uitgifte bezocht en gecontroleerd.

Wij zijn uiteraard erg blij met het behoud van het certificaat. Het toont aan dat er volgens de wettelijke regels ten aanzien van hygiëne en voedselveiligheid wordt gewerkt.

Het opnieuw behaalde certificaat is niet alleen van belang voor de klanten van de Voedselbank; maar óók voor de bedrijven die aan ons leveren. Zij kunnen er immers van zijn verzekerd dat het door hen geleverde voedsel goed bij de klanten van de Voedselbank op de tafel komt.