Oog voor voedsel, hart voor mensen!

Verjaardagsfeestje kinderen Voedselbankklanten

Gezamenlijke actie van Ziekenhuis en Dierenpark Emmen

Een verjaardag vieren is voor de meeste kinderen het hoogtepunt van het jaar. Toch zijn er steeds meer kinderen die opzien tegen hun verjaardag omdat er thuis geen geld is om te trakteren op school en een feestje te geven. Voor deze kinderen houdt het Ziekenhuis samen met de Voedselbank en Dierenpark Emmen onder andere een loterij en een benefietavond. Doel: geld inzamelen en kinderen uit de regio Emmen die opgroeien onder de armoedegrens een onvergetelijk verjaardagsfeestje bezorgen.

,,Met het ingezamelde geld worden de verjaardagsfeestjes van de kinderen betaald, legt uit. ,,Met de Voedselbank maken we een selectie op basis van leeftijd’’, zegt voorzitter Marije Boks van Treant Benefie. De gekozen kinderen mogen samen met de ouders en drie vriendjes of vriendinnetjes naar de dierentuin. Daar krijgen ze een rondleiding en kunnen ze spelen in speelexpeditie Yucatán. Met het organiseren hiervan willen de drie organisaties voorkomen dat kinderen in een sociaal isolement terecht komen: ,,Want wie geen feestje geeft, hoort er niet helemaal bij en wordt vaak ook niet uitgenodigd op een ander zijn feestje’’.

De Voedselbank spreekt van een geweldig leuk initiatief. ,,Het is altijd fijn om de gezinnen die het financieel moeilijk hebben, naast het reguliere voedselpakket een keer een extraatje te bieden. In dit geval voor de kinderen die in de betreffende gezinnen veelal ook minder kunnen en mogen’’, zegt voorzitter Harrie Timmerman van Voedselbanken Nederland, Regio Drenthe.

Om de kinderfeestjes mogelijk te maken, houdt de benefietorganisatie verschillende activiteiten. Zo is er een open inzameling en wordt er op de ziekenhuislocaties van Treant Zorggroep geld ingezameld. Op vrijdag 6 maart is er een benefietavond met veiling in Dierenpark Emmen voor medisch specialisten, specialisten in opleiding en co-assistenten.