Actief in de gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn

Oog voor voedsel, hart voor mensen!

Mondkapjes voor klanten Voedselbank

Mondkapjes voor klanten Voedselbank

De Voedselbank heeft een flinke partij mondkapjes gekregen om aan de klanten uit te delen. Ze zijn geproduceerd en beschikbaar gesteld door 4GreenSupport en  VLNTR- vrijwilligersbemiddeling uit Emmen. Het betreft duurzame mondmaskers, gemaakt van hergebruikt textiel. De productie is ontstaan uit een gezamenlijk initiatief van Project Open Air NL, 50/50 Workcenter, Menso, CoHelpers, Kringloopwinkel Het Goed en de gemeente Emmen.

Toen bekend werd dat bij gebruikmaking van het openbaar vervoer mondmaskers verplicht werden; besloten genoemde organisaties meteen in actie te komen en de Voedselbank er van te voorzien voor hun klanten, omdat met name deze gebruik maken van openbaar vervoer.

Omdat het initiatief in Emmen ontstond werd de plaatselijke Voedselbank als eerste bevoorraad. Het is de bedoeling dat anderen zich aansluiten bij het project en helpen met de productie, zodat  voedselbankklanten in het hele land kunnen worden voorzien van de gratis mondkapjes. Er zijn hiervoor totaal een kleine tweehonderdduizend nodig.

Foto: Simone Kempees (CoHelpers), Marjin van Ommen( 50/50 WorkCenter,  Mark Goos (VLNTR), Minda Meijer (4GreenSuppert),Harrie Timmerman (Voedselbank Zuidoost-Drenthe), Margaret Jeuring (idem) en zittend:  de wethouder Guido Rink en Raymond Wanders