Actief in de gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn

Nieuws

Nieuwe opzet van ‘Voedseltuin’

Er komt een nieuwe Voedseltuin waar groenten verbouwd worden voor de Voedselbank Zuidoost-Drenthe. Dat is althans de bedoeling (en wens) van zowel de gemeente Emmen als de ’moestuin-werkgroep’. De ervaring (en evaluatie) van de proef met de vorig jaar geopende tuin heeft de initiatiefnemers het nodige geleerd.

Hoewel het project flink wat heeft opgeleverd (o.m. aardappelen, kool en bootjes), bleek dat voortzetting op de huidige locatie geen goede oplossing zou zijn. De slechte bereikbaarheid/ontsluiting van het terrein en het ontbreken van enige voorziening (schuilplek, toilet, opslagplek voor materiaal en waterleiding) bleken belemmeringen. De tuin op de betreffende locatie is inmiddels dan ook afgesloten.

In overleg met het gemeentebestuur van Emmen wordt inmiddels naar een alternatieve locatie gezocht dat voor de Voedseltuin goede mogelijkheden biedt. Voor de eerdere tuin stelde de gemeente een perceel van ca een hectare beschikbaar in Erica.

Met de inmiddels opgedane ervaringen is het volgens de initiatiefnemers én de gemeente van belang om een goed ‘plan van aanpak’ op te stellen waaraan het (nieuwe) project moet voldoen. Zowel wethouder Jan Bos van de gemeente Emmen, Joop Einhaus van de werkgroep als Harrie Timmerman van de Voedselbank Emmen, hopen dat door een gezamenlijke inzet en aanpak nieuwe kansen worden geboden voor de Voedseltuin. Ze hopen daarbij op steun van derden. Samen doen ze dan ook een oproep aan instellingen en individuele personen die bereid zijn te helpen om de Voedseltuin-nieuwe stijl tot een succes te maken.

De Voedselbank is zeer gebaat bij de aanvoer van verse groenten. Omdat het aanbod hiervan veelal ontoereikend om toe te voegen aan alle pakketten; zal de Voedseltuin een welkome aanvulling kunnen geven.

Bent u geïnteresseerd en bereid te helpen en samen met ons de schouders onder het project te zetten en daarmee een bijdrage te leveren aan een gezonde toevoeging aan het voedselpakket voor de mensen die onze vorm van ondersteuning echt nodig hebben; neem dan kontact op voor meer informatie en/of nader overleg: telefoon 06-51627035, 06-51627035 of mail naar info@voedselbankzod.nl

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de Voedselbank Zuidoost-Drenthe?. Meld je dan aan voor de GRATIS nieuwsbrief! Aanmelden gaat heel eenvoudig en snel.

Volg de Voedselbank ook op social media.

E

Secretariaat

Voor algemene informatie en activiteiten

Contactpersoon: Paul van Olffen

Telefoon: 06 - 28 26 34 09

E-mailadres:
secretariaat@voedselbankzuidoostdrenthe.nl

E

Cliënten

Voor cliënt vragen of opmerkingen

Contactpersoon: Gretha de Boer

Telefoon: 06 - 15 32 18 97
Bereikbaar van maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 12.00 uur

E-mailadres:                                  g.deboer@voedselbankzuidoostdrenthe.nl

E

Bestuur

Voor bestuurlijke aangelegenheden

Contactpersoon: Ton Sleeking

Telefoon: 06 - 52 49 03 49

E-mailadres:                                  voorzitter@voedselbankzuidoostdrenthe.nl

E

Magazijn

Voor afspraak maken doneren voedsel

Contactpersoon: Margaret Jeuring

Telefoon: 06 - 18 67 85 58

E-mailadres:
m.jeuring@voedselbankzuidoostdrenthe.nl

E

Voedselveiligheid

Voor vragen over voedselveiligheid

Vacature

E

Vervoer

Voor afspraak maken vervoer voedsel

Contactpersoon: Willem Meijering

Telefoon: 06 - 38 54 09 79

E-mailadres:
w.meijering@voedselbankzuidoostdrenthe.nl

E

Financiën

Voor vragen over financiële donatie

Contactpersoon: Agnes van Veldhoven

Telefoon: 06 23 00 72 03

E-mailadres:                                  penningmeester@voedselbankzuidoostdrenthe.nl