Oog voor voedsel, hart voor mensen!

Albert Heijn Emmen schenkt eindvoorraad aan Voedselbank

Albert Heijn Emmen schenkt eindvoorraad aan Voedselbank

De Albert Heijn-supermarkt in Emmen wordt ingrijpend verbouwd. Om dit mogelijk te maken, moet het winkelcomplex eerst volledig worden ontruimd. De hele winkelvoorraad moet er uit en evenals de bestaande inrichting: stellingen, koel- en vrieseilanden, vitrines. Alles wordt gesloopt om een geheel nieuwe inrichting mogelijk te maken.

De hele eindvoorraad aan versproducten werd door het bedrijf aangeboden aan de Voedselbank. Aan het eind van de laatste openingsdag stond een aantal bestelauto’s en vrijwilligers klaar om alles in te laden. En dat was heel wat. In totaal moest een kleine tweehonderd grote kratten met voedsel worden ingeladen: kaas, wordt, vlees, vleeswaren, boter, yoghurt, vla, salades, appels, tomaten, fruit, enz.

AH-manager Peter van der Heijden zegt blij te zijn dat de resterende voorraden op deze manier een goede bestemming hebben gekregen. ,,We zijn er hierdoor van verzekerd dat ons voedsel goed terecht komt.’’  Albert Heijn werkt landelijk ook op andere fronten nauw samen met de Voedselbank. Voorzitter Harrie Timmerman van de Voedselbank Zuidoost-Drenthe prijst het aanbod van het supermarktconcern. Hij noemt het een positief staaltje van maatschappelijk verantwoord ondernemen. (MVO). ,,Het is geweldig om zo samen de mensen die het niet breed hebben, iets extra’s te kunnen aanbieden.’’