Oog voor voedsel, hart voor mensen!

Opnieuw grote inzameling voor de Voedselbank

Ook dit jaar wordt er in december weer een inzamelingsactie gehouden voor de Voedselbank. Voor de vijfde keer met RTV Drenthe als aanjager. Van zaterdag 8 tot en met vrijdag 14 december wordt zowel via radio- als tv-uitzendingen van de regionale omroep ruime aandacht aan de actie besteed.

Verslaggevers van de omroep zijn de hele dag op pad om opnamen te maken van acties die in de verschillende plaatsen worden gehouden. Een aantal scholen en instellingen heeft inmiddels al spontaan laten weten dat ze ‘iets’ voorbereiden.

Ook buiten de verschillende acties om kan iedereen zijn of haar steentje bijdragen. Bij bijna alle supermarkten wordt extra aandacht besteed aan de actie, onder meer door verspreiding van folders.. Daarmee wordt gevraagd om een of meer extra artikelen te kopen en deze, na betaling bij de kassa, in een daar aanwezige krat te doen.

De afgelopen keren bracht de decemberactie honderden kratten met voedsel op. Op die manier konden de wekelijkse voedselpakketten voor de klanten geruime tijd extra goed worden gevuld. Hopelijk is dat straks ook weer het geval. De Voedselbank, maar vooral de mensen die het minder goed hebben, zullen er erg blij met zijn.

Als u ook wilt inhaken op de actie, neem dan contact met ons op Wij zullen dit op onze beurt dan melden bij RTV Drenthe als item om aandacht aan te besteden in een van de uitzendingen. Bijdragen zijn uiteraard goed voor de Voedselbank; maar wellicht ook leuk voor uw school, instelling, kerk of bedrijf om in de schijnwerper te worden gezet.