Oog voor voedsel, hart voor mensen!

RTV Drenthe ook dit jaar in actie

Samen voor de Voedselbank

Ook dit jaar gaat RTV Drenthe weer actie voeren om zo veel mogelijk voedsel in te (laten) zamelen voor de Voedselbank. In de periode van 9 tot en met 16 december wordt op radio en televisie uitgebreid aandacht besteed aan de actie met het inmiddels bekende thema ‘Samen voor de Voedselbank’.

Verenigingen, instellingen, scholen, ondernemers en burgers worden opgeroepen om iets te doneren. Het accent ligt daarbij uiteraard op voedsel; maar ook andere donaties zijn welkom. Het te ontvangen cash geld zal worden besteed aan het kopen van voedsel of financiering van bepaalde noodzakelijk gemaakte  kosten.

Ook de meeste supermarkten haken in genoemde periode in op de actie. Het winkelend publiek wordt opgeroepen om iets extra’s te kopen voor de Voedselbank. Na afrekening bij de kassa kunnen die extra producten in een krat worden gedaan. De volle kratten zullen een of meerdere keren per dag door vertegenwoordigers van RTV Drenthe of de Voedselbank worden opgehaald. Lijstjes met de producten waaraan de meeste behoefte is zijn in de winkel verkrijgbaar.

Voedselbank Zuidoost-Drenthe is erg blij dat RTV Drenthe ook dit jaar de actie houdt. Samen met Omroep Branbant  is ze namelijk de enige regionale omroep die de Voedselbank op deze manier blijft steunen. De andere omroepen hebben inmiddels een punt achter de actie gezet.