Oog voor voedsel, hart voor mensen!

Voedselbank krijgt steun van supermarkten

De Voedselbank werkt sinds kort nauw samen met verschillende supermarktconcerns. Er zijn onderlinge afspraken gemaakt met de ondernemers over het beschikbaar stellen van levensmiddelen door de supermarkten aan de Voedselbank.  De producten zijn bedoeld als aanvulling van de wekelijkse voedselpakketten aan de klanten van de Voedselbank.

Onze Voedselbank heeft inmiddels contracten afgesloten met meerdere supermarkten in Zuidoost-Drenthe. Het betreft alle Albert Heijn winkels (5), alle Jumbo-vestigingen (7) en alle Aldi-filialen (8). Met enkele andere supermarktketens wordt op dit moment nog overleg gevoerd.  Drie keer per week wordt er een rondje gereden langs alle genoemde winkels om de beschikbare producten op te halen.

aldi_logo appie_logo jumbo_logo

,,Als Voedselbank zijn we uiteraard erg blij met de samenwerking en de bereidwilligheid om overtollig voedsel aan ons ter beschikking te stellen. Onze klanten zijn er immers bij gebaat en profiteren er van.’’

Het aangeboden voedsel betreft met name versproducten als vlees, groenten, zuivel, salades en gebak. Producten die vóór het verstrijken van de versheiddatum (THT) uit de vitrines worden gehaald en meteen worden ingevroren, na te zijn voorzien van een extra sticker. Dat gebeurt op advies en met toestemming van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). De betreffende ingevroren producten worden zo veel mogelijk nog dezelfde week aan de klanten van de Voedselbank verstrekt.

Ook zogeheten DKW-producten (Droge Kruideniers Waren) die de betreffende supermarkten in verband met reorganisatie uit het assortiment halen, worden beschikbaar gesteld aan de Voedselbank.

,,De samenwerking levert niet alleen extra voedsel op voor de onze klanten; maar het past ook goed bij één van de belangrijkste doelstellingen van de Voedselbank: het voorkomen dan wel beperken van voedselverspilling’’.