Oog voor voedsel, hart voor mensen!

Voedselbankklanten gratis naar musea

Voedselbankklanten gratis naar musea

Alle klanten van de Voedselbank kunnen dit jaar met het hele gezin gratis naar een flink aantal Drentse musea-attracties. Het instituut Kust & Cultuur heeft vijf Drentse musea bereid gevonden om klanten van de Voedselbank gratis toegangskaarten aan te bieden.Het gaat om het Drents Museum (Assen), het Hunebed Centrum (Borger), het Gevangenis Museum (Veenhuizen), het Herinneringscentrum Kamp Westerbork en Museum De Buitenplaats (Eelde)

De gratis museumkaarten zijn een vervolg op de Voedselbank-actie ‘Samen voor de Voedselbank’ van RTV Drenthe van december vorig jaar. Die actie bracht ruim 180.000 euro, voornamelijk in de vorm van voedsel op. Eén van de ambassadeurs was toen Hein Klompmaker van het Hunebedcentrum . Hij haalde  niet alleen een flink geldbedrag binnen voor levensmiddelen, maar lanceerde ook het idee om alle cliënten wat ‘culturele voeding’ mee te geven. Hij bood spontaan gratis toegangskaarten van zijn Hunebedcentrum aan en spoorde zijn museumcollega’s aan om  zijn voorbeeld te volgen. En daaraan gaven zijn collega’s gehoor.
Kunst en Cultuur vond het een nobele missie van Klompmaker en kwam uiteindelijk met de vijf grote musea van Drenthe tot een mooie deal:zestienduizend gratis kaarten, zodat ouders en kinderen alle vijf musea dit jaar gratis kunnen bezoeken.

 

Extraatje

Projectleider Margreet Gort van de Voedselbank-actie van RTV Drenthe spreekt van een mooi gebaar van de musea’, om cultuur zo ook bereikbaar te maken voor de vele mensen die van de Voedselbank afhankelijk zijn. woordvoerder Harrie Timmerman van de Voedselbanken onderstreept dat. Hij is erg blij met de grote ‘culturele donatie’. ,, Hoewel ons belangrijkste opdracht en doel is om mensen die het financieel wat moeilijk hebben van goed voedsel te voorzien; vind ik het fantastisch om onze klanten dit extraatje te bieden’’. Hij noemt het prachtig dat de groep straks naar hartenlust kan proeven van mooie Drentse culturele uitingen..

Foto: Margreet Gort van RTV Drenthe overhandigt een doos kaarten aan Harrie Timmerman van de Voedselbank.