Oog voor voedsel, hart voor mensen!

Waardering voor medewerkers Voedselbank

De medewerkers van de Voedselbank Zuidoost-Drenthe werd een feestelijke bijeenkomst aangeboden in en door hotel-restaurant Ten Cate in Emmen. Dit als waardering voor hun werk. Ruim tweehonderd vrijwilligers met aanhang genoten van een  uitgebreid warm en koud buffet.

Na ontvangst van de gasten werden enkele korte zakelijke mededelingen gedaan over de recente ontwikkelingen met betrekking tot de Voedselbank.

Het aantal cliënten stabiliseerde dit jaar en ligt nu op ca 750 gezinnen. Door de verhoging van de toelatingsnorm per 1 januari is volgens het bestuur voor 2018 zeker enige groei van het aantal gebruikers te verwachten. Aan de Voedselbank is dit jaar voor de derde keer het Certificaat Voedselveiligheid toegekend: een bewijs dat de organisatie volgens alle regels t.a.v. de hygiëne en veiligheid werkt. Door het toenemende aanbod van versproducten (vlees, zuivel, groenten en gebak) werd de koel- en vriescapaciteit flink uitgebreid. De eigen ‘voedseltuin’ leverde dit jaar veel verse groenten op voor de voedselpakketten.

Hans ten Cate van het gelijknamige hotel-restaurant zei een dergelijke bijeenkomst graag de Voedselbank aan te bieden. Zijn opmerking ‘tot volgend jaar’ betekent dat de medewerkers ook in 2018 kunnen rekenen op een feestelijke afsluiting van het jaar als waardering voor het vele werk in genoemd etablissement.